Tel: 0729 789 606; 031-808 35 93

Contacteaza-ne

Tratament Epilare Definitiva SPL


Ca urmare a cresterii standardelor de frumusete si ingrijire corporala, au aparut metode moderne si eficiente de indepartare a pilozitatii excesive. Metodele vechi - creme epilatoare, aparat de ras sau epilarea cu ceara pierd foarte mult in favoarea celor moderne reprezentate de Epilarea Definitiva cu lumina intensa pulsata (IPL).

Centrul Ideal Contour practica Epilarea Definitiva SPL (square pulse light), folosind un patent unic al tehnologiei Yperion - Franta. Specialistii afirma ca noul si unicul patent SPL de la Yperion, reprezinta inovatia in domeniul luminii pulsate, fiind mult mai eficienta decat metoda IPL.

De ce? Simplu, pentru ca tehnologia SPL este constituita din 5 impulsuri de energie consecutive si constante, de aceeasi intensitate. Adica, 1 impuls SPL este echivalentul a 5 impulsuri IPL. Mai mult decat atat, este eliminata posibilitatea oricarei arsuri, dovendindu-se astfel siguranta acestui echipament.


Aparatul de Epilare Definitiva SPL ofera un tratament precis, rapid, eficient si confortabil, rezultatele procedurii de epilare fiind net vizibile chiar dupa prima sedinta. Echipamentul pentru indepartarea parului si pentru fotorejuvenare L900 creat in Franta, este fabricat in conformitate cu standardele de calitate ISO 9001, detine CE (Certificat de Siguranta Europeana) si certificat eliberat de FDA (Food and Drug Administration), obtinut in USA.
 
 

Ce este si cum actioneaza Epilarea Definitiva SPL?


Prin tratamentul de epilare definitiva se obtine distrugerea permanenta a radacinilor de par (foliculilor) in procent maxim posibil de atins de 90-95% pentru femei si 70-75% pentru barbati, cu variatii pentru fiecare zona a corpului.

Lumina intens pulsata patrunde in piele si este absorbita de melanina din firele de par. Aceasta lumina puternica, tinteste cu precizie fara a leza epidermul, ridica temperatura firului de par pana la 72 grade, conduce apoi caldura catre radacina parului (folicul), unde temperatura ajunge la 40-42 grade. In acest fel, foliculul lezat se distruge, devine incapabil sa mai produca fire de par, se usuca si moare. Acesta este eliminat printr-un proces fiziologic de catre sistemul imun in mod gradual producand permanenta sa disparitie si inlocuirea cu tesut non-functional. Sute de foliculi de par sunt astfel anihilati cu fiecare impuls de lumina. Aceste fire de par tratate prin metoda de epilare definitiva SPL cad in aproximativ 7-15 zile, ritmul de eliminare difera de la persoana la persoana.

De cate sedinte de Epilare Definitiva SPL avem nevoie?


Este dificil sa spunem un numar exact de sedinte, fiecare persoana este unica, astfel incat, riguros stiintific este sa nu se generalizeze numarul necesar de sedinte pentru definitivarea tratamentului. In cursul consultatiei gratuite ce precede initierea tratamentului ti se va face o evaluare a numarului de sedinte recomandate.

In plus, exista cicluri diferite de crestere a firului de par! De exemplu, axilele au un alt ciclu de crestere al firului de par fata de cel de pe picioare sau mustata, motiv pentru care nu te poti apropia de finalul tratamentului dupa acelasi numar de sedinte.

Putem insa mentiona un numar estimativ de sedinte comun pentru toate zonele corpului. In medie, este nevoie de 6-8 sedinte. Multiple sesiuni de tratament sunt necesare pentru ca gradul de clereance (de curatare a zonei) sa se apropie de maximum posibil.
Rezultatele si numarul sedintelor depind de:

 • culoarea pielii,
 • culoarea si grosimea firului de par,
 • adancimea la care sunt radacinile,
 • ciclul de crestere al parului,
 • zona de tratament,
 • factorii genetici individuali,
 • intensitatea luminii setate,
 • modalitatea de epilare anterioara a pacientei.Ce tip de par sau piele pot fi tratate?


Cu cat parul este mai inchis la culoare, deci cu cat contine mai mult pigment (melanina) cu atat rezultatele sunt mai bune. Parul deschis sau cel fin va fi mai dificil de eliminat, dar nu imposibil. Firele albe sau roscate nu pot fi eliminate prin metoda de epilare definitiva SPL. Intrucat si pielea contine melanina, este important sa nu fie prea inchisa la culoare, din doua motive: pentru a nu fi un ecran de protectie impotriva luminii si pentru a evita o eventuala depigmentare locala. Din acest motiv, o piele foarte bronzata nu poate beneficia de tratament minim 2 saptamani dupa expunerea la soare.

Cand se recomanda sa vin la sedinta de Epilare Definitiva SPL?


Firul de par are 3 faze de crestere: faza de crestere activa - anagena, faza de regresie, cand cresterea este oprita - catagena si faza de pauza, cand parul este in pregatire pentru o noua crestere - telogena.

Tratamentul are eficienta maxima in faza anagena. La un anumit moment, numai un anumit procent de foliculi se afla in faza de crestere activa, de aceea tratamentul va necesita aproximativ 6-8 sedinte/ zona, efectuate la 4 saptamani distanta una de cealalta, pentru a fi cat mai eficient si pentru a curata zona cat mai bine.

 
 

Cat timp dureaza o sedinta de epilare definitiva?


Sedintele pot dura de la cateva minute - zona axilelor, pana la ceva mai mult de o ora - picioare integral, in functie de suprafata ce urmeaza a fi tratata.

Ce simt in timpul tratamentului? Este dureros?


Majoritatea pacientilor tolereza tratamentul de Epilare Definitiva SPL foarte bine. Senzatia de durere este variabila de la un individ la altul; depinde de concentratia de melanina din piele, marimea si densitatea firului de par, fazele menstruatiei. Cu cat pielea este mai inchisa, cu atat durerea poate creste. Disconfortul pe care il puteti resimti - minim - este adesea descris ca o usoara gadilatura sau piscatura similara cu cea produsa de o banda de cauciuc.

Exista efecte adverse?


In majoritatea cazurilor nu sunt deloc efecte secundare. Felul in care suprafata tratata se prezinta imediat dupa tratament variaza de la persoana la persoana, depinzand de amploarea procedurii si de tipul de piele. Efectele adverse - in rarele cazuri cand pot aparea - sunt de obicei minore. Poate sa apara o inrosire in jurul foliculilor de par sau edem local; acesta este un rezultat clinic de dorit ce indica raspunsul foliculului la tratament. Aceasta reactie dispare in maxim cateva ore. Pacientii se reintorc imediat la activitatea obisnuita. Toate efectele adverse teoretic posibile ti se vor explica in detaliu de catre personalul specializat in timpul consultatiei ce precede inceperea tratamentului si oricand este necesar pe parcursul tratamentului, pentru ca tu sa te simti in siguranta.

Cat de eficient este tratamentul? Se fac sedinte de intretinere?In general pacientii cu par de culoare neagra si piele alba raspund excelent la tratament, indiferent de sex sau zona tratata. In ordinea raspunsului la tratament, cele mai bune rezultate se obtin la: axile, inghinal, picioare, brate, iar la fata - perciuni, gat, frunte, barbie, mustata. In urma tratamentului pilozitatea se reduce cu cca 90-95%. Pentru cele 5-10% fire fine si care cresc mult mai incet, sunt necesare sedinte de intretinere la 4-6 luni. Firele ramase dupa ciclul de sedinte de tratament vor deveni foarte subtiri si depigmentate, avand un aspect usor asemanator cu velus-ul (puful).


Care este diferenta dintre SPL si Laser?


Reducerea parului atat cu SPL cat si cu laser se bazeaza pe acelasi principiu: trimiterea de energie luminoasa catre foliculul pilos. In timp ce laserul emite un fascicul de lumina pe o singura lungime de unda, SPL-ul emite un fascicul de lumina intr-un spectru mai larg de lungimi de unda. Astfel, tratamentul de epilare definitiva cu SPL este mai sigur decat laserul si cel putin la fel de eficient.

Costa mult tratamentul de Epilare Definitiva SPL?

Daca vei calcula banii cheltuiti intr-o perioada de 3 ani pe epilare prin celelalte metode, vei observa ca suma platita pentru sedintele de epilare definitiva SPL este mai mica, iar efectul este unul de durata, chiar permanent.

Rezultatele Epilarii Definitive SPL sunt chiar permanente?


Da. Studii stiintifice arata ca utilizarea energiei luminoase si focusate distruge foliculii de par la nivel celular. O reducere permanenta a numarului de fire de par apare de regula dupa fiecare sedinta de tratament pe zonele non-androgenice (care nu determina in organism reactii specific masculine). In comunicatul stiintific prezentat de secretarul general al Asociatiei Dermatologilor Europeni, Dr. Moshe Lapidoth de la EADV Congresul Anual al Asociatiei, a declarat ferm ca Epilarea Definitiva poate fi declarata definitiva pe zonele non-androgenice.

Totodata, este o mare confuzie de termeni si de semantica in cazul acestui tratament. Tratamentul de epilare definitiva (fotoepilare) cu lumina intensa pulsata - este temporar total, iar apoi este definitiv si partial. Ce inseamna aceasta? Inseamna ca acest procedeu de Epilare Definitiva, ce necesita un numar de mai multe sedinte de tratament in functie de zona corpului, de culoarea si textura firului, culoarea pielii, varsta, sex etc, va da rezultate aproape totale - aproape tot parul tratat la un anumit moment va disparea dupa fiecare sedinta, urmand ca fire noi sa apara din alti foliculi, pana cand rezultatul obtinut - depinzand si de numarul de sedinte efectuate - va fi definitiv, dar partial. Asadar, parul nu va mai creste, dar clereance-ul pielii de par (curatarea pielii) nu va niciodata 100%, insemnand ca nu se poate obtine disparitia tuturor firelor de par. Totusi, ultimele fire ramase vor avea o textura mai fina si o culoare mai deschisa fata de firele de par de la inceputul tratamentului.

Este epilare completa - adica nu mai ramane par aproape deloc, pentru un timp scurt, pana la urmatoarea sedinta, dar pe termen lung este partiala - 90-95% maxim cum am spus si pana acum, dar permanenta!

Inca un aspect foarte important de mentionat: epilarea definitiva poate avea un procent de clereance (de curatare a zonei) de maxim 95%, care se atinge dupa un numar suficient de sedinte, dupa aproximativ 2 ani in care se realizeaza aceste tratamente la intervale de timp prestabilite conform zonei in care se realizeaza procedeul. Exista arii corporale ce raspund mult mai bine decat altele la epilare definitiva, astfel ca de pilda pe gambe, axila si zona bikini vom putea putea realiza o defrisare mult mai ampla (intre 80-95 %) fata de fese sau spate (60-70 %).


Care sunt avantajele tratamentului de epilare definitiva SPL realizat in centrul Ideal Contour? • Este in acelasi timp eficient - distruge radacinile firelor de par si sigur - protejeaza pielea si tesuturile inconjuratoare,
 • Tehnologia incorporata in acest aparat este sigura, datorita lungimilor de unda folosite,
 • Pielea este respectata - energia luminii actioneaza in profunzime distrugand doar radacinile firelor de par,
 • Rezultate vizibile inca de la prima sedinta,
 • Timpul de tratament este foarte redus (cateva minute pentru axila),
 • Orice fel de tip de par ce contine pigment poate fi tratat,
 • Putem trata orice fel de zona a corpului oricat de mica sau intinsa ca suprafata,
 • Nu necesita timp de recuperare - tratamentul poate fi realizat in pauza de pranz si pacientul se poate intoarce imediat la activitatile curente,
 • Nu este obligatorie anestezierea zonei de tratat,
 • Nu exista risc de infectare,
 • Parul nu mai creste niciodata pe zonele non-androgenice, epilarea avand rezultate permanente,
 • Atat persoanele cu tulburari hormonale date de ovarele polichistice sau de tulburarile glandelor suprarenale cu hirsutism, precum si cele perfect sanatoase dar cu o pilozitate relativ exagerata in anumite zone, pot beneficia de tratametul de epilare definitiva SPL.


 Epilare Definitiva SPL la Ideal Contour

Cu ce se deosebeste acest procedeu definitiv de cele conventionale?


Parametrii sistemului sunt selectati de terapeut in concordanta cu culoarea pielii, culoarea si densitatea parului fiecarei persoane, numarul sedintei. Acest avantaj major permite terapeutului sa individualizeze tratamentul fiecaruia pe baza caracteristicilor unice, precum si atributelor foliculului de par.

Contraindicatii Epilare Definitva SPL


Femei insarcinate sau in perioada de alaptare, diabetici (pentru cei care au diabetul sub control nu exista vreun risc), pace maker, implant metalic, hemofilie (predispozitie ereditara la hemoragii), tratamente anticoagulante, dezechilibre hematologice, epilepsie, boli fotosensibile (lupus eritematos disemnat), consum de medicamente fotosensibilizante, patologii ale pielii (psoriazis, dermatita, vitiligo, etc.), inroseli ale pielii indoielnice, acnee, tatuaje, micropigmentare (machiaj semipermanent),  varice pronuntate, alunitele (nevii pigmentari) vor fi protejate pe toata durata tratamentului, piele pigmentata, herpes, cicatrici postoperatorii relativ recente, piele care prezinta fisuri sau leziuni (mentineti zona bine hidratata si ingrijita), cancer (tratare cu chimioterapie sau radioterapie), boli renale, arsuri.

Epilare definitiva SPL gambe Ideal Contour

Ce trebuie sa fac inainte de sedinta de Epilare Definitiva SPL? • Pielea ce urmeaza a fi epilata se va rade cu aparatul de ras inainte cu o seara sau cu cateva ore,
 • Fara epilare cu ceara sau aparate de epilat cu smulgere timp de cel putin 15 zile (ideal 3 saptamani) inaintea sedintei,
 • Fara crema depilatoare 1 saptamana inainte,
 • Fara decolorarea parului 1 saptamana inainte,
 • Fara expunere la soare sau solar cu 15 zile inainte (risc mare de arsura),
 • Fara autobronzante aplicate cu o saptamana inainte de tratament sau pe parcursul tratamentului, altfel exista pericolul ca SPL sa produca arsuri sau sa nu obtineti rezultatele dorite,
 • Fara creme, deodorante, parfumuri, creme cu filtru solar, uleiuri esentiale sau alte produse cosmetice aplicate pe corp, ce pot determina fotosensibilitate - acestea pot impiedica actiunea tratamentului,
 • Fara bai fierbinti in ziua efectuarii tratamentului,
 • Opreste medicatia care da fotosensibilitate cu 3 saptamani inainte si dupa tratament: antibiotice, medicatie topica – creme cu retinol, sau naturista (creme si ceaiuri cu sunatoare), creme AHA cu acizi din fructe. Se cere avizul medicului dermatolog, el fiind singurul in masura sa indice perioada de repaus. In cazul unor tratamente antiacneice dermatologice, se recomanda o pauza de 6 luni si avizul in scris al medicului dermatolog.Ce trebuie sa fac dupa Epilarea Definitiva SPL? • Nu te expune la soare/solar timp de 2 saptamani dupa sedinta de SPL (risc mare de arsura),
 • Dupa tratament, pielea va fi sensibila la caldura in urmatoarele 48 de ore, nu se recomanda dusurile sau baile fierbinti,
 • Daca ai efectuat un tratament SPL pentru fata, aplica creme cu SPF 30+ cel putin 48 de ore dupa tratament. Intreaba la receptie despre crema cu protectie solara pe care o recomandam si cu care avem rezultate excelente,
 • Nu exfolia pielea tratata minim o saptamana dupa tratament,
 • Daca ai epilat zona axilei, nu folosi deodorant cu alcool, (cele fara alcool nu prezinta contraindicatii),
 • Nu consuma alcool timp de 24 ore dupa tratament,
 • Pe toata durata tratamentului nu se recomanda epilarea cu ceara, epilator sau creme, foloseste doar metode de epilare prin radere: aparatul de ras manual sau aparatul de ras electric, gen trimmer.
Epilare definitiva SPL la Ideal Contour


 

*Disclaimer: Rezultatele pot varia de la o persoana la alta.

Cookie-urile ușurează procesul de afisare a serviciilor noastre. Utilizând serviciile noastre, ne permiteți să folosim cookie-uri.